דלג לתוכן המרכזי
050-8264905‬

צלילי הגוף 2

הצלילים אלו יכולים להישמע לפתע, כשאנו מותחים את רגלינו או מקפלים אותן בתנועה חדה לקראת הליכה או ישיבה. ישנן 3 סיבות שונות להיווצרותן, שהן בדרך כלל טבעיות: הצמדות הגידים אל המפרקים בזמן התנועה, התפוצצותם של מעין בועות אוויר שנלכדו בתוך הנוזל שנמצא בין המפרקים וסטייה קטנה של המפרקים ממקומם.

 

ככל שאנו מתבגרים יתחילו להופיע צלילים מסוג זה בתדירות יותר גבוהה, עם שחיקתם הטבעית של הסחוסים והמפרקים שלנו, אך כל עוד אלו לא מלווים בתחושת כאב כלשהי, אין זה מצביע על בעיה רפואית. כדי להקל מעט את הישנותה של תופעה ניתן לבצע תרגילי מתיחות פשוטים, ש"ישמנו" את מפרקי הברכיים והקרסוליים.   

 

מתי לפנות לרופא: אם רעשים אלו מלווים בכאב, נפיחות או תחושת נעילה של המפרקים, הם יכולים להצביע על התחלה של דלקות פרקים, גידים פגועים או אפילו מיניסקוס קרוע בברך. 

 

בעת הרמת הזרוע, סיבובה או הושטת היד קדימה, ייתכן ונשמע צליל פקיקה או נקישה מהיר מהכתף. כאשר צליל זה אינו מלווה בכאב, הוא לא אמור להטריד אתכם. הוא נובע כתוצאה מהשפשוף שנוצר בין השריר המסתובב למפרק הכתף, והוא מופיע לרוב באופן טבעי כחלק מתהליכי ההזדקנות.

 

עם זאת, הרמה חוזרת ומאומצת של הזרוע מעלה, כמו זריקת כדור או הורדת דבר מה מהמדף, עלולה לגרום לדלקת בגיד או קריעה בסחוס, שאחד מתסמיניה הוא הופעת צלילים אלו.  

 

מתי לפנות לרופא: כאשר הצלילים מלווים בכאב, במיוחד אם מקור הכאב הוא עמוק בתוך מפרק הכתף, אז רצוי מאוד לגשת לבדיקה אצל אורתופד. ייתכן ומדובר בדלקות שונות במפרק הכתף, בגידים, או קריעה של הסחוס או השרירים. תרגילי פיזיותרפיה לשרירי הכתף השונים עשויים להקל על הופעת כאבים ורעשים אלו.

 

 

כאשר נעשית תנועת סיבוב חדה בפלג הגוף העליון, למשל בתרגילי ספורט שונים, ייתכן וייפלט צליל צפצוף או חיכוך קל מגופכם. אל תיבהלו, גופכם לא מתפרק – מדובר בתופעה נורמלית שמתרחשת בעת יציאת האוויר מהגוף - כאשר האוויר שנמצא בתוך הריאות או בקיבה עובר דרך דרכי נשימה מכווצים. אין צורך לשנות את שגרת האימונים או להפסיק את התרגילים הללו בעקבות צלילים אלו.

 

 

מתי לפנות לרופא: אם בזמן סיבובים אלו אתם חשים בקשיי נשימה בנוסף לצפצופים, ייתכן ואתם סובלים ממחלות קוצר נשימה שונות. לסובלים מאסטמה, תנועות סיבוביות אלו אינן מומלצות.

 

כפי שניתן לראות מהסעיפים הקודמים, מפרקים שונים מרבים להשמיע רעשים וצלילים מעצם החיכוך התדיר שלהם, בעיקר כאשר הם מופעלים תחת לחץ. אז בעיות "מכאניות" עלולות להתעורר, והתנהגותו של המרפק אינה שונה מכך.

 

אולם, מלבד שחיקת המרפק שעלולה לגרום לצלילים אלו, ישנם תסמונות והפרעות שונות שעלולות לגרום למרפק להתעבות ולהפוך נוקשה – וכך להגביר את תופעת הצלילים והרעשים. 

 

מתי לפנות לרופא: אם בעת הזזת המרפק מתלווים לצלילים אלו גם כאבים או שישנה תחושה של נעילה במרפק, זה הזמן ללכת ולבדוק זאת אצל רופא מומחה. ייתכן ומדובר בדלקת גידים או בעצבי המרפק. 

 

אוסף מתוך אתר בא במייל

 

 

רוצים עוד מידע? השאירו פרטים וניצור עמך קשר בהקדם