דלג לתוכן המרכזי
050-8264905‬

רעיונות לבניית תרגילים

רעיונות ליצירת תרגילים לשיעור בלט

תרגילים לשיעור בלט אפשר לחבר על ידי מחשבה מובילה. המחשבה המובילה יכולה להיות אלמנט מסויים שחוזר על עצמו כגון בטמן טונדיו (ballement tendu) פעם על שתי ספירות ופעמיים על ספירה אחת, המבוצע לכל ארבעת הכוונים (en croix)

אפשר את אותו התרגיל לעשות על שלושה כוונים ובחלק הרביעי לעשות משהו פשוט כגון פלייה + רלווה (plie and releve) והכל חוזר מאחור (יש שקוראים להתחלה מאחרור en dedons על אף שאין עאן סיבוב או מעגל).

למתקדמים יותר אפשר לתת תרגיל בעל תבנית טודיו דומה, אלא שמחליפים את רגל העמידה ועובדים גם עם הרגל שקרובה לבר (הרגל התומכת), ובתוספת תנועות הזרוע.

 

רעיון נוסף לחיבור תרגיל הוא על בסיס המקצב.

את אותו תרגיל אפשר לבצע על מקצב מעניין כגון: ו-1 ו-2 ו-3 לחכות (את הו-4 לחכות).  כך לכל כוון ולבסוף גם פלייה וסוסו (plie and sousu)

 

לצורך לימוד השפה באופן ברור יש להעביר את התלמידים בהדרגה לביצוע תרגילים יותר מורכבים. אך חובה לבנות את התרגילים כך שבאופן הגיוני המעבר מתרגיל פשוט לתרגיל מורכב יהיה מבוסס על מה שהם כבר מכירים ומבינים.

 

החשוב ביותר הוא שיבינו ראשית את ארבעת כווני התנועות הבסיסיות en croix על פי הסדר המקורי. בתוך תבנית זו טמון כל הידע באופן מרוכז ומתומצת. את פרוק התבנית הבסיסית הזו יש לעשות בהדרגה. ראשית אפשר לקחת את החלק האחרון במשפט ה-en croix ולתת בו תנועה שונה. כך ילמדו התלמידים שיש אפשרות להתחיל את התרגיל גם מאחור. לאחר מכן אפשר לפרק את כל ארבעת הכוונים ולשנות את הפעולה בין שתי הרגליים, וכך לשכלל את יכולת התלמיד להעביר משקל באופן יעיל ואת הבנתו את השפה.

 

מורים מתחילים משקיעים זמן רב בחיבור תרגילים. בעולם הבלט יש אין ספור אפשרויות לכל תרגיל, ובמקום לשבור את הראש, יש ללכת לצפות בשיעורים של מורים וותיקים ופשוט להעתיק מהם. אל דאגה, כלנו עושים זאת ואין זה נחשב לגניבה. להיפך. מורה וותיק נהנה כשמורה צעיר לומד ממנו. העתקת רעיונות ותרגילים ממורים לבלט מאד מקובלת בכל העולם, ואין צורך להמציא את התרגילים לבד, לפחות בשלבים הראשונים של ההוראה.

                                                                                                דינה מואלי חינקיס

 

 

  

רוצים עוד מידע? השאירו פרטים וניצור עמך קשר בהקדם